header

POZIVNICA ZA SEMINAR

konferencija

Pozivamo vas kao partner projekta na seminar-radionica “FINANCIJE ZA NEEKONOMISTE”. Datum održavanja seminara petak 28.11.2014.godine u HOTELU “CENTRAL” u FRANŠIZNOM CENTRU Vitez sa početkom u 10:00 sati.

 

Seminar-radionica ima za cilj da odgovori na neka od slijedećih (i još kojih) pitanja:

  • 5 glavnih stvari za koje se svakodnevno koristi bilanca uspjeha..

  • koja je prava granica rentabilnosti vaše firme (koji je minimalni promet potreban za pozitivno poslovanje)?

  • šta je profitna marža?

  • koliki nivo zaliha je najbolji za najbrži razvoj vaše firme?

  • što nam prosječno vrijeme naplate potraživanja govori o novcu koji imamo, ili koji ćemo trebati posuditi.

Ovim seminarom želimo našim partnerima dati uvid u jednostavne alate o svome svakodnevnom poslovanju koje će koristiti u svome poslovanju.

 

Nije važno hoćete li danas odlučivati po povišici plaće nekom radniku, ili o roku odgode na koji ćemo dati robu našem kupcu. Važno je da podaci koji ćete dobiti iz ovih financijskih dokumenata trebaju vam od sada biti osnovni alati koje ćete koristiti. Te alate koriste i sve uspješne svjetske firme, kao i uspješne firme u BiH.

 

Sa nama po prvi put će biti gospodin Sanel Halilbegović. Radi se ne samo o mladom doktoru nauka i univerzitetskom profesoru, nego i o stručnjaku iz korištenja financija za povećanje profita u svim firmama za koje je radio. Nije potrebno posebno naglasiti da je gospodin Halilbegović i privatni poduzetnik sa uspješnim poslovanjem u oblasti investicijskog bankarstva.

 

Na seminaru želimo da po prvi put otvorimo i počnemo koristiti informacije koje imamo u svojim firmama za poboljšanje posla.

Vjerujemo da je nepristupačnost ovakvih financijskih alata jedan od glavnih razloga zašto imamo ovoliki nivo neuspješnih i loše vodjenih firmi u Bosni i Hercegovini.

 

Seminar je namjenjen prije svega direktorima i visoko pozicioniranim menadžerima u firmama, koji imaju problema sa čitanjem i primjenom fiinancijskih rezultata u svojim firmama. Takodjer, i ostali zaposleni koji se bave ovim pitanjima (šefovi financija, operateri na unosu podataka u financijsko knjigovodstvene programe), su dobro došli, jer želimo da podijelimo iskustva u primjeni ovih podataka i usvajanja novih vještina u financijama.

 

DOBRO DOŠLI! 

FISKUS, p(re)okreni posao!!! 

PRIJAVA NA SEMINAR

 

line1line2line3  

 

footer2

 

designer17